Το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2004 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Εθνικό Κήπο η πολιτιστική δράση «Για ένα στεφάνι».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των εορτασμών των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Παραολυμπιάδας.
Άτομα κάθε ηλικίας, με ή χωρίς αναπηρία, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν ζωντανά και μέσω ειδικών πανό παρουσίασης ώστε να ενημερωθούν για την αναβίωση του αρχαίου εθίμου της στεφανηφορίας (στεφάνωμα των νικητών) στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Επίσης και για τη σημασία των φυτών των στεφανιών των Ολυμπιακών και των άλλων αρχαίων Πανελληνίων Αγώνων (ελιά, δάφνη, πεύκο, σέλινο). Το πλούσιο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε ήταν πλήρως προσβάσιμο και σε άτομα με προβλήματα όρασης, γιατί διατίθετο σε μεγαλογράμματη γραφή και σε γραφή Braille.
Το ανοικτό εργαστήρι κατασκευής στεφανιών στήθηκε στο καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου σε ένα ξέφωτο με πλούσιο χορτάρι.
Στην υποδοχή του συγκεκριμένου χώρου, δημιουργούσαν με πολύ κέφι και έμπνευση, τα δικά τους στεφάνια οι εικαστικοί καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρίες, Πέτρος Ρουκουτάκης, Ελένη Ρηνιώτη, Εύα Σακκά και Μάγκυ Ασβεστά. Επίσης, ειδικοί ανθοδέτες παρουσίαζαν και δίδασκαν την στεφανοπλεκτική τεχνική κατασκευής των ολυμπιακών και παραολυμπιακών στεφανιών.
Όσοι επισκέπτες ήθελαν να δημιουργήσουν τα δικά τους στεφάνια έμπαιναν κατά ομάδες στον κύριο χώρο της δράσης. Κάθε ομάδα καθισμένη σε κύκλο στο χορτάρι έπαιρνε γενικές οδηγίες από τους διοργανωτές και στη συνέχεια όλοι πήγαιναν στο «παζάρι των υλικών» όπου διάλεγε ο καθένας μία, πλεγμένη από καλάμι, βάση στεφανιού και όλα τα απαραίτητα φυτά και άλλα φυσικά υλικά αλλά και χρηστικά υλικά μέσα από μία ατέλειωτη ποικιλία. Επιστρέφοντας στον κύκλο τους άρχιζαν την δημιουργία ομαδικών ή ατομικών στεφανιών σύμφωνα με την προσωπική τους έμπνευση. Όλη η χειροτεχνική διαδικασία έγινε συνοδεία πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων
Η χαρά της δημιουργίας και ο ενθουσιασμός όλων για το εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα κορυφώθηκε με αυτοσχέδιο κυκλικό χορό που έδωσε την ευκαιρία σε άτομα με και χωρίς αναπηρία φορώντας τα στεφάνια τους να εκφράσουν ισότιμα τα αισθήματα τους.
Τα ωραιότερα από τα στεφάνια που δημιουργήθηκαν το απόγευμα εκείνο, εστάλησαν σε αυτούς που στάθηκαν και η έμπνευση της εκδήλωσης αυτής, στους Έλληνες χρυσούς Παραολυμπιονίκες.
Την οργανωτική και συντονιστική ευθύνη είχε το Συμβούλιο της Very Special Arts Hellas, ενώ την επιστημονική και καλλιτεχνική ευθύνη της διοργάνωσης είχε ομάδα ειδικών συνεργατών αποτελούμενη από τους Δέσποινα Πικοπούλου-Τσολάκη, αρχαιολόγο-μουσειοπαιδαγωγό, Καλλιόπη Κοπανίτσα, σκηνογράφο, Αγγελική Παπαδάτου, χορογράφο, Μιχάλη Τόμπλερ, μουσικό και Εύη Βασιλακάκη, ψυχολόγο.
Την όλη εκδήλωση στήριξαν η Επιτροπή Δημόσιων Κήπων Και Δενδροστοιχιών, που διέθεσε το ξέφωτο του «αστεριού» στον Εθνικό Κήπο, o Δήμος Αθηναίων που την συμπεριέλαβε στις εκδηλώσεις για την Παραολυμπιάδα και το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συνέβαλε επιστημονικά.