Οι συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές ομάδες της ARTOGETHER εργάζονται πυρετωδώς για τη δράση «Ποια είναι η Honorine Platzer;».

Honorine Platzer είναι το όνομα της εικονιζόμενης γυναίκας στον πίνακα του Toulouse-Lautrec «Γυναίκα στον κήπο του κυρίου Forest». Ο ζωγράφος την έχει ζωγραφίσει άλλη μία φορά, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για εκείνην πλην του ονόματός της.

Η δράση έχει ως σκοπό την επαφή των μελών με την μοντέρνα τέχνη και πιο συγκεκριμένα με το έργο του Toulouse-Lautrec στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Τα μέλη των ομάδων προσεγγίζουν το ζήτημα της αναπηρίας στην ιστορία της τέχνης και μέσα από μια σειρά εργαστηρίων αναλύουν το έργο ζωγραφικής «Γυναίκα στον κήπο του κυρίου Forest»  με στόχο να το ερμηνεύσουν με τα δικά τους μάτια, συνθέτοντας νέες ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο, τις οποίες θα  παρουσιάσουν στο κοινό.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση και δημιουργική επαφή ατόμων με και χωρίς αναπηρία με την μοντέρνα τέχνη, η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων ατόμων με αναπηρία στην ιστορία της τέχνης και στην τέχνη ως μέσου έκφρασης, καθώς και η σύνδεση της εικαστικής με τις παραστατικές τέχνες.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε ποια είναι η μυστηριώδης Honorine Platzer…

 

Η δράση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

©2021 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?