Η  ARTOGETHER- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, με την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας και σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι Λευκάδας, θα πραγματοποιήσει δύο εικαστικές δράσεις με θέμα: «Ανακαλύπτοντας έναν ποιητή: Ο Άγγελος Σικελιανός μέσα από τα ποιητικά του σύμβολα». Πρόκειται για μια εικαστική διερεύνηση των ορφικών συμβόλων, «στάχυ», «βότρυς και «ρόδο», που εμπνέουν τον ποιητή στο σύνολο της ποιητικής του δημιουργίας.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος μόνον του ευρύτερου προγράμματος της ARTOGETHER με τίτλο «Συνομιλώντας με τον Άγγελο Σικελιανό» που  σκοπό έχει να φέρει το κοινό με αναπηρία σε επαφή με την ποίηση και  τα οράματα του σπουδαίου διανοητή Άγγελου Σικελιανού, αλλά και να διευρύνει την προσβασιμότητα του πρωτοποριακού Μουσείου του στη Λευκάδα.  Το σύνολο των δράσεων του προγράμματος σε φυσική και ψηφιακή μορφή πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα εργαστήρια θα είναι τρίωρα και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Νοεμβρίου 2021, στις 11.00 π.μ. στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ζωγραφικής και Αγιογραφίας.  Τα εργαστήρια είναι δωρεάν για το κοινό, απευθύνονται σε μικτές ομάδες ατόμων με ή χωρίς αναπηρία, ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ  δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες για την παρακολούθησή τους.

Θα δοθεί έμφαση στην εμβάθυνση της ανάλυσης των συμβόλων μέσα από εικόνες, στην απελευθέρωση της φαντασίας και της έκφρασης, στην αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό, τη συναδελφικότητα, τον κοινό συντονισμό σε ένα σκοπό, την αμοιβαιότητα και την επικοινωνία, μέσα από τις αρχές της συμπερίληψης, της διαπολιτισμικότητας και της μαθητοκεντρικής εκπαιδευτικής προσέγγισης. Στα εργαστήρια θα χρησιμοποιηθούν μικτές εικαστικές τεχνικές (κολλάζ, τυπώματα, ακουαρέλα, παστέλ, κ.λ.π.)., σε ατομικές και ομαδικές συνθέσεις και κατασκευές.

Τα έργα θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε εκθέσεις, διαδικτυακές εφαρμογές, μουσειακούς χώρους, εκδόσεις κτλ.  Τέλος, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνη των εικαστικών εργαστηρίων είναι η εικαστικός και εκπαιδευτικός τέχνης κ. Χαρά Σαΐτη, ενώ την θεωρητική επιμέλεια έχουν η κ. Δέσποινα Πικοπούλου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος και μέλος της ομάδας μουσειολογικού σχεδιασμού του Μουσείου Σικελιανού και η κ. Φωτεινή Κωστάκου, Δρ. φιλολογίας  με εξειδίκευση στην ποίηση του Σικελιανού.

Λόγω τήρησης των μέτρων Covid τα τμήματα θα έχουν περιορισμό αριθμό ατόμων. Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Info:

Τι: Εικαστικά εργαστήρια με θέμα: «Ανακαλύπτοντας έναν ποιητή: Ο Άγγελος Σικελιανός μέσα από τα ποιητικά του σύμβολα».

Φορέας: ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία

Πού: Εικαστικό Εργαστήρι/ Εμπορικό Κέντρο The City/ Λευκάδα

Πότε: Σ/Κ 20 και 21 Νοεμβρίου 2021

Ώρα: 11.00-14.00

Υπεύθυνοι: Χαρά Σαΐτη, εικαστικός, Mcs Διδακτικής της τέχνης

                      Δέσποινα Πικοπούλου, αρχαιολόγος – μουσειολόγος

                      Φωτεινή Κωστάκου, Δρ. φιλόλογος

Απευθύνεται σε: Άτομα με και χωρίς αναπηρία όλων των ηλικιών

Συμμετοχή:  ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες : Εικαστικό Εργαστήρι / 6973826962

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

©2021 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?