Λειτουργούμε τέσσερις καλλιτεχνικές συμπεριληπτικές ομάδες νέων ενηλίκων και εφήβων (ομάδα Εικαστικών, ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού, Μουσικοθεατρική ομάδα και ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού), τα μέλη των οποίων συναντώνται εβδομαδιαία στον φιλόξενο χώρο που διαθέτει η οργάνωση, στην περιοχή Ζωγράφου, για να προετοιμάζουν τις δράσεις που κάθε χρόνο παρουσιάζουν στο κοινό.

Οι καλλιτεχνικές συμπεριληπτικές (μέλη με και χωρίς αναπηρία) ομάδες της ARTOGETHER λειτουργούν σταθερά με κύριο στόχο τη δημιουργική έκφραση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ατόμων με και χωρίς αναπηρία και συχνά έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

Στα εβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστηρία τα μέλη εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και τροφοδοτούνται συναισθηματικά, ενώ συναντιούνται άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες και συνυπάρχουν δημιουργικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά υλοποιώντας στην πράξη τη φιλοσοφία μας πως «η τέχνη σπάει φραγμούς και ενώνει ανθρώπους».

Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη νέων μελών στις καλλιτεχνικές ομάδες είναι το ειδικό ενδιαφέρον του υποψηφίου μέλους για την αντίστοιχη τέχνη, ενώ πριν την ένταξη του προηγείται μια δοκιμαστική περίοδος.

Κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο ομάδα για να μπορούν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τις δημιουργικές διαδικασίες των ομάδων.

Μουσικοθεατρική Ομάδα

«Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα»

 Η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα» είναι η παλαιότερη ομάδα της ARTOGETHER καθώς άρχισε να λειτουργεί το 1993. Έχει στο ενεργητικό δεκάδες θεατρικές παραγωγές διασκευασμένων κλασικών έργων, τις οποίες εμπλουτίζει με πρωτότυπη ζωντανή μουσική και πρωτότυπους στίχους. Έχει παρουσιάσει έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές, σε θέατρα σχολείων, σε φεστιβάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της δραματοθεραπεύτριας Κατερίνας Ρόμπερτον και του συνθέτη, μουσικού Νικήτα Μαυρογιάννη.

Ομάδα εικαστικών

Η ομάδα εικαστικών λειτουργεί σταθερά από το 1994 και αποτελείται από μέλη με και χωρίς αναπηρία.

Το εργαστήρι ζωγραφικής φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τεχνικές ζωγραφικής, να δοκιμάσουν τρόπους γραφής, να πειραματιστούν με διάφορα εκφραστικά μέσα και να δουν το περιβάλλον τους μέσα από την εικαστική γλώσσα.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, σκηνογράφου Νίκου Κόνιαρη.

Ομάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού

Η ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Συνίσταται από ενήλικες με σχετική εμπειρία στον χορό, με ή χωρίς αναπηρία. Από τον Δεκέμβριο του 2004 η ομάδα λειτουργεί στο χώρο του θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της χορεύτριας και χορογράφου Κατερίνας Γεβετζή.

Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού

Η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και αποτελείται από νέους με και χωρίς αναπηρία.

Εφαρμόζει ένα ελεύθερο πρόγραμμα μεταξύ θεατρικής έκφρασης, αφήγησης, κίνησης, αλλά και ζωγραφικής. Όταν κάποιες ιδέες και ασκήσεις ωριμάσουν και ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα της ομάδας, οι συναντήσεις μπορεί να καταλήξουν στη διαμόρφωση μιας παράστασης.

Η ομάδα έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις σε θεατρικούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και ανοιχτά βιωματικά εργαστήρια.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού, δραματοθεραπεύτριας, παιγνιοθεραπεύτριας Αριστέας Κοντραφούρη.

©2021 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Μέγεθος γραμμάτων
    Αντίθεση

    Log in with your credentials

    Forgot your details?