Η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα» είναι η παλαιότερη ομάδα της ARTOGETHER καθώς άρχισε να λειτουργεί το 1993. Έχει στο ενεργητικό δεκάδες θεατρικές παραγωγές διασκευασμένων κλασικών έργων, τις οποίες εμπλουτίζει με πρωτότυπη ζωντανή μουσική και πρωτότυπους στίχους. Έχει παρουσιάσει έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές, σε θέατρα σχολείων, σε φεστιβάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Οι διάλογοι, οι στίχοι των τραγουδιών και η μουσική γράφονται ειδικά για κάθε παράσταση από τους δύο υπευθύνους της ομάδας και εμπλουτίζονται με τους αυτοσχεδιασμούς των μελών. Τα μέλη της, ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, ανάλογα  με τις δυνατότητες και επιθυμίες τους παίζουν θεατρικούς ρόλους, κάποιο μουσικό όργανο ή τραγουδούν ή και όλα τα παραπάνω. Ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές αλλάζουν συνεχώς ρόλους πάνω στη σκηνή και μεταδίδουν το κέφι τους και τη ζωντάνια τους αβίαστα στο κοινό.

Μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας τα μέλη της, ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, λειτουργούν ως ένας άτυπος έμπειρος θίασος που εργάζεται με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα πάνω στη σκηνή αλλά και πλαισιώνει με άνεση και ευρηματικότητα τους εκπαιδευτές σε καλλιτεχνικά συμπεριληπτικά (inclusive) εργαστήρια/σεμινάρια.

Τα μέλη επιλέγονται με βάση το ενδιαφέρον και το ταλέντο τους στο θέατρο και τη μουσική και αυτή η συνύπαρξη της μουσικής και του θεάτρου τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν σε πολλά δημιουργικά επίπεδα.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της δραματοθεραπεύτριας Κατερίνας Ρόμπερτον και του συνθέτη, μουσικού Νικήτα Μαυρογιάννη.

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, PhD

Η Δρ. Κατερίνα Κουρούκλη- Ρόμπερτσον είναι ψυχοθεραπεύτρια – δραματοθεραπεύτρια, με διδακτορικό στη Δραματοθεραπεία και την παχυσαρκία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας και Ειδική Παιδαγωγός. Είναι υπεύθυνη σπουδών στο πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «το Έρμα». Πιστοποιημένη επόπτρια από τον Σύλλογο της Αγγλίας (The British Association of Dramatherpists) και εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία».  Ιδρυτικό στέλεχος και γραμματέας της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών και μέλος του British Association of Dramatherapists και πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε.Ρ.Α.) . Τέλος, ιδρυτικό μέλος της ARTOGETHER-Τέχνης Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία και υπεύθυνη της μουσικοθεατρικής ομάδας από το 1988 έως σήμερα.

Συγγραφέας τριών βιβλίων Δραματοθεραπείας «Πριν αφήσεις τον ήλιο να μπει» εκδόσεις Νεφέλη, “Larger than Life” εκδόσεις Karnac – «Ο χορός των σωμάτων» εκδόσεις Έρμα και «Δραματοθεραπεία, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά, εφήβους και ενήλικες» εκδόσεις Έρμα, πολυάριθμα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Νικήτας Μαυρογιάννης

Ο Νικήτας Μαυρογιάννης έλαβε πτυχίο στην Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα από την Πολυφωνική Μουσική Σχολή(Κερατσίνι-Πειραιάς) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές του στη σύνθεση στο ωδειο εντεχνο(Κορυδαλλός-Πειαιά). Έχει εργαστεί σαν μουσικός εκτελεστής με  ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως Λαθρεπιβάτες, Καζούλης, Γιοκαρίνης, Μουτσάτσου κ.ά. Επίσης έχει εργαστεί ως μουσικός εκπαιδευτής με ευπαθείς ομάδες, όπως στο ΚΕΘΕΑ κοινότητα απεξάρτησης, Νόστος, φυλακές Ανηλίκων στην Αυλώνα, φυλακές ενηλίκων στον Ελαιώνα, Ψυχιατρική κλινική Γαλήνειο στον τομέα των εξαρτήσεων κ.ά. Σήμερα εργάζεται στο ειδικό σχολείο Αργώ στην Αγία Σοφία Πειραιά, στο Άλμα και στη μουσικοθεατρική ομάδα της ARTOGETHER.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

+

«Ποια είναι η Honorine Platzer;»

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?