Η μουσικοθεατρική ομάδα «Της Δάφνης 8 Τα Καμώματα» είναι η παλαιότερη ομάδα της ARTOGETHER καθώς άρχισε να λειτουργεί το 1993. Έχει στο ενεργητικό δεκάδες θεατρικές παραγωγές διασκευασμένων κλασικών έργων, τις οποίες εμπλουτίζει με πρωτότυπη ζωντανή μουσική και πρωτότυπους στίχους. Έχει παρουσιάσει έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές, σε θέατρα σχολείων, σε φεστιβάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Οι διάλογοι, οι στίχοι των τραγουδιών και η μουσική γράφονται ειδικά για κάθε παράσταση από τους δύο υπευθύνους της ομάδας και εμπλουτίζονται με τους αυτοσχεδιασμούς των μελών. Τα μέλη της, ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, ανάλογα  με τις δυνατότητες και επιθυμίες τους παίζουν θεατρικούς ρόλους, κάποιο μουσικό όργανο ή τραγουδούν ή και όλα τα παραπάνω. Ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές αλλάζουν συνεχώς ρόλους πάνω στη σκηνή και μεταδίδουν το κέφι τους και τη ζωντάνια τους αβίαστα στο κοινό.

Μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς δραστηριότητας τα μέλη της, ενήλικες με και χωρίς αναπηρία, λειτουργούν ως ένας άτυπος έμπειρος θίασος που εργάζεται με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα πάνω στη σκηνή αλλά και πλαισιώνει με άνεση και ευρηματικότητα τους εκπαιδευτές σε καλλιτεχνικά συμπεριληπτικά (inclusive) εργαστήρια/σεμινάρια.

Τα μέλη επιλέγονται με βάση το ενδιαφέρον και το ταλέντο τους στο θέατρο και τη μουσική και αυτή η συνύπαρξη της μουσικής και του θεάτρου τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν σε πολλά δημιουργικά επίπεδα.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της δραματοθεραπεύτριας Κατερίνας Ρόμπερτον και του συνθέτη, μουσικού Νικήτα Μαυρογιάννη.

Dr. Κατερίνα Κουρούκλη – Ρόμπερτσον

Ψυχοθεραπεύτρια-Δραματοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής, PhD

Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη Δραματοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας και Ειδική Παιδαγωγός.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος και υπεύθυνη σπουδών στο κέντρο «το Έρμα» και συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας. Πιστοποιημένη επόπτρια Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών. και εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα “Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία”.
Ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών, μέλος του British Association for Dramatherapists, μέλος του Health Professions Council, πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών (Ε. Α. Ρ.) Τέλος, συντονίστρια Μουσικοθεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία του V.S.A. HELLAS.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

©2021 ART-COM

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?