«Ποια είναι η Honorine Platzer;»

Η Honorine Platzer είναι το όνομα της εικονιζόμενης γυναίκας στον πίνακα του διάσημου καλλιτέχνη με αναπηρία Toulouse-Lautrec «Γυναίκα στον κήπο του κυρίου Forest», ο οποίος βρίσκεται στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Ο ζωγράφος την έχει ζωγραφίσει άλλη μία φορά, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για εκείνην πλην του ονόματός της και της μορφής της, όπως αποδόθηκε από τον ζωγράφο.

Αυτό το μυστήριο κλήθηκαν να εξερευνήσουν οι συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές ομάδες της ARTOGETHER σε μια σειρά εργαστηρίων, η καθεμιά με τα δικά της εργαλεία, με στόχο να το ερμηνεύσουν με τα δικά τους μάτια.

Με αφορμή το έργο ζωγραφικής οι συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές ομάδες της ARTOGETHER έρχονται σε επαφή με την μοντέρνα τέχνη, το έργο και τη ζωή του ζωγράφου, προσεγγίζουν το ζήτημα της αναπηρίας στην ιστορία της τέχνης, αναλύουν το έργο, το ερμηνεύουν με τα δικά τους μάτια και συνθέτουν νέες ιστορίες εμπνευσμένες από αυτό.

Όλες οι ερμηνείες βιντεοσκοπήθηκαν και δημιουργήθηκαν δύο βίντεο σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή.

Η δράση αποδεικνύει πως όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως αναπηρίας μπορούμε να αφουγκραστούμε την τέχνη, αρκεί να αφεθούμε ελεύθεροι να συσχετιστούμε προσωπικά με αυτήν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Λαϊνας

Χορογράφος ομάδας Κινητικού Αυτοσχεδιασμού: Κατερίνα Γεβετζή
Χορεύουν: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Μάριος Αποστολίδης, Αντώνης Θεμέλαρος, Πέρσα Κοκίσα, Κερασία Μιχαλοπούλου, Φώτης Μπανάβας, Αγγελική Πανταζή, Αγγελική Σακελλαρίου, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού

Σκηνοθέτης παράστασης ομάδας Θεατρικού Παιχνιδιού: Αριστέα Κοντραφούρη
Παίζουν: Δήμητρα Γιάσσα, Ματίνα Θεοδωρακοπούλου, Σοφία Λάμπρου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Εύη Σπυράτου-Λιβιεράτου

Σκηνοθέτης παράστασης Μουσικοθεατρικής Ομάδας: Κατερίνα Ρόμπερτσον
Συνθέτης, Μουσικός: Νικήτας Μαυρογιάννης
Παίζουν: Λαμπρίνα Βαρίτη, Αστρινιώ Γεωργιλέ, Γιώργος Γεωργιλές, Αλέξης Καραμποΐκης, Ελένη Λαμπροπούλου, Ειρήνη Μανίσκα, Παντελής Τσιρίδης
Κιθάρα: Αλέξης Καραμποΐκης

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια από την ομάδα Εικαστικών με υπεύθυνο τον Νίκο Κόνιαρη
Τα έργα δημιουργήθηκαν από την ομάδα Εικαστικών: Ελπίδα Αντωνοπούλου, Σταυρούλα Γαλάνη, Φαίη Καποδίστρια, Σοφία Παπανικολάου.
Βοηθός: Κάτια Κουμάντου
Παίζουν: Ελπίδα Αντωνοπούλου, Σοφία Παπανικολάου

Συντονίστρια Προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?