Το υπέροχο παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» σε ελεύθερη διασκευή της Αριστέας Κοντραφούρη ζωντάνεψε μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο στον πεζόδρομο της Ερμού & Ασωμάτων την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 από την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού. Ο συγγραφέας Νικόλας Ανδρικόπουλος που παρακολούθησε στην παράσταση εκφράστηκε με πολύ επαινετικά λόγια για την θεατρική απόδοση του βιβλίου του από την ομάδα.

Η παράσταση επαναλήφθηκε, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Κορυδαλλού, στην πλατεία Μέμου το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Πώς μπορεί η διαφορετικότητα να παιχτεί από μια ομάδα που τα μέλη της θεωρούνται διαφορετικά; Αυτό το ερώτημα διαπραγματεύτηκαν τα μέλη του  φορέα, που εδώ και χρόνια συμβάλλει με τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του στη δημιουργική αλληλεπίδραση και συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Ο Πορφύριος είναι κόκκινος και ζει στη χώρα των άσπρων. Εκεί κανείς δεν τον αποδέχεται. Σε ένα ταξίδι του συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ο μόνος διαφορετικός άνθρωπος. Μια γενναία πράξη του τον μετατρέπει τελικά σε ήρωα της Ασπρικής.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Αριστέα Κοντραφούρη

Παίζουν:
Παναγιώτης Αντώνης, Ντέμη Γιάσσα, Ματίνα Θεοδωρακοπούλου, Μαρία Κουτμάνη, Δήμητρα Λιανοπούλου, Γερασημίνα Παπαγέωργα, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Βασίλης Σακαβάρας, Γιάννα Σταυρακάκη, Κατερίνα Τουμπακάρη

Μουσικοί
ακορντεόν: Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου
βιολί: Μαρία Μιχάλακα

Ακούγονται τραγούδια των: Κρίστη Στασινοπούλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ενδελέχεια, Γιάννη Αγγέλακα

 

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για την τεχνική βοήθεια στην παράσταση της οδού Ερμού.

©2024 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?