Το Σάββατο 7 Μαρτίου η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER παρουσίασε την παράσταση «Ουπς! Ένας καθρέφτης μες στην σκιά» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Ιωαννιτών «Δημ. Χατζής».

Ένας πρίγκιπας χάνει αιφνίδια τη σκιά του και εγκαταλείπει το βασίλειο. Όλοι λησμονούν την προσφορά του και τον θεωρούν υπεύθυνο για αυτήν την απώλεια. Τον εγκαταλείπουν και οι γονείς του. Ο πρίγκιπας χάνεται στο δάσος. Μόνο η αδερφή του μέσα από μια υπερβατική επίπονη αναζήτηση τον ξαναβρίσκει παίρνοντας πίσω τη σκιά του από το παράξενο κορίτσι που του την πήρε! Το φως έρχεται διαπερνώντας επίδοξα το σκοτάδι… Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της κενωτικής αγάπης και της αληθινής υπέρβασης του εαυτού… Η παράσταση στολίζεται από αντιθετικές συνθέσεις φωτός και σκοταδιού των: Schnittche, Philip Glass, Ξύλινα Σπαθιά, Κυπουργού, Parov Stelar, Σταύρου Λάντσια.

Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», πλαισιώνοντας την ομώνυμη έκθεση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου διοργανώθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας βιωματικό εργαστήρι, στο οποίο οι συμμετέχοντες, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, γνώρισαν  την ιστορία και τους ήρωες του παραμυθιού, στο οποίο έχει βασιστεί η παράσταση υπό την καθοδήγηση της Αριστέας Κοντραφούρη, υπεύθυνης της Ομάδας Θεατρικού Παιχνιδιού και σκηνοθέτιδος της παράστασης.

Το πρόγραμμα  «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.


Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία-Μουσική επιμέλεια: Αριστέα Κοντραφούρη

Κινησιολογία – Χορογραφία: Τριανταφυλλένια Κοσμίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Γιαννούδη, Ελένη Γιαννούδη

Επεξεργασία ήχου: Νίκος Κριτσέλης

Επιμέλεια ήχου – φωτογραφία: Γιάννης Πουλημένος

 

Παίζουν:

Παναγιώτης Αντώνης, Ντέμη Γιάσσα, Ματίνα Θεοδωρακοπούλου, Ορέστης Ιωαννίδης, Μαρία Κόκου, Μαρία Κουτμάνη, Μαρία Ειρήνη Λαμπροπούλου, Σοφία Λάμπρου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Ιωάννα Σταυρακάκη

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?