Τα μέλη της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού χάθηκαν στο γνωστό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας» και έτρεξαν ξέφρενα μέσα σε αυτό. Χόρεψαν με εφημερίδες και έπαιξαν κρυφτό μαζί τους, έγιναν λουλούδια και στόλισαν το κήπο του γίγαντα, μεταμορφώθηκαν σε πουλιά και κελάηδησαν…

Μοιράστηκαν το ταξίδι τους αυτό μαζί με το κοινό την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στον Kινητήρα – Studio (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη).

Η παράσταση είχε ήδη παρουσιαστεί στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς 2009-2010 στον χώρο του φορέα.

Η παράσταση στηρίχθηκε κατά πρώτον στις ικανότητες των νεαρών μελών αλλά και στην ευρηματικότητα και απλότητα των σκηνικών και των θεατρικών αντικειμένων που έφτιαξε η ίδια η ομάδα με τη βοήθεια της υπευθύνου, κυρίας Αριστέας Κοντραφούρη. Επίκεντρο των θεατρικών στοιχείων είναι μία μεγάλη ποσότητα παλαιών φύλλων του «Ερευνητή» που αξιοποιήθηκαν με πολλούς και απίστευτους τρόπους με αποτέλεσμα η παράσταση να προβληθεί στο έντυπο της Καθημερινής.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η παράσταση της ομάδας κινητικού αυτοσχεδιασμού «Ότι συμβεί…».

Τις πόρτες του κήπου άνοιξε κρυφά δείχνοντας τον δρόμο στα παιδιά η ηθοποιός Αριστέα Κοντραφούρη. Μαζί της ήταν η Εβίνα Νίνου και ο Ανδρέας Κολίσογλου.


Τον κήπο του εγωιστή γίγαντα επισκέπτονται οι:
Ασημίνα Παπαγέωργα, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Κατερίνα Τουμπακάρη, Ντέμη Γιάσσα, Μαρία Μανωλά

Τον κήπο του γίγαντα φώτισε ο Τάσος Παλαιορούτας

Συνοδεύει τα παιδιά στο ταξίδι τους ο Κωστής Μπασούλης

Ακούστηκαν κομμάτια του YANN TIERSEN και GABRIEL YARED από τις ταινίες Amelie και Betty Blue.

 

Ευγενική φιλοξενία: Κινητήρας – Studio

Χορηγός επικοινωνίας: Οι Ερευνητές

 

Ευχαριστούμε το εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα για την κούκλα-μικρό αγόρι και για το περιστέρι που μας δάνεισε από τη παράσταση ΜΑΜΑ ΠΕΤΑΩ.

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?