Η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και αποτελείται από νέους με και χωρίς αναπηρία.

Εφαρμόζει ένα ελεύθερο πρόγραμμα μεταξύ θεατρικής έκφρασης, αφήγησης, κίνησης, αλλά και ζωγραφικής. Όταν κάποιες ιδέες και ασκήσεις ωριμάσουν και ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα της ομάδας, οι συναντήσεις μπορεί να καταλήξουν στη διαμόρφωση μιας παράστασης.

Η ομάδα έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις σε θεατρικούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και ανοιχτά βιωματικά εργαστήρια.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού, δραματοθεραπεύτριας, παιγνιοθεραπεύτριας Αριστέας Κοντραφούρη.

Αριστέα Κοντραφούρη

aristea-kontrafouri-artogether

Aριστέα Κοντραφούρη είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Σπούδασε ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην παιγνιοθεραπεία στο ΑΘΥΡΜΑ. Εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία στο “ΈΡΜΑ”. Eίναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών και αναγνωρισμένο μέλος της ΕΑP ( European Association Psychotherapy). Ιδρυτικό και διοικητικό μέλος του χώρου ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης «Το Νήμα». Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής», του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα σωματικού και εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν Άλογα», της Ε. Καποκάκη. Είχε δασκάλα φωνητικής και αναπνοής τη Μίρκα Γεμεντζάκη. Παρακολουθεί μαθήματα κινητικού αυτοσχεδιασμού με δασκάλα την Αγγελική Στελλάτου. Έχει εργαστεί ως παιγνιοθεραπεύτρια με το Κέντρο ημέρας αυτιστικών και ψυχωσικών παιδιών «Το Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Παίδων . Είναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού ατόμων με αναπηρία της ARTOGETHER. Διδάσκει στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας ΕΡΜΑ. Αρθρογραφούσε στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής στη στήλη της «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ». Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε γνωστά παραμύθια του Χρήστου Μπουλώτη. Εκπαιδεύεται κλινικά στη θεραπεία σύνθετου τραύματος του συστήματος Νarm. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία έχοντας εποπτεία αυτής της προσέγγισης, και σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της κοινωνικής Θεολογίας και θρησκειολογίας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

+

«Ποια είναι η Honorine Platzer;»

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?