Η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και αποτελείται από νέους με και χωρίς αναπηρία.

Εφαρμόζει ένα ελεύθερο πρόγραμμα μεταξύ θεατρικής έκφρασης, αφήγησης, κίνησης, αλλά και ζωγραφικής. Όταν κάποιες ιδέες και ασκήσεις ωριμάσουν και ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα της ομάδας, οι συναντήσεις μπορεί να καταλήξουν στη διαμόρφωση μιας παράστασης.

Η ομάδα έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις σε θεατρικούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και ανοιχτά βιωματικά εργαστήρια.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού, δραματοθεραπεύτριας, παιγνιοθεραπεύτριας Αριστέας Κοντραφούρη.

Αριστέα Κοντραφούρη

Aριστέα Κοντραφούρη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Εκπαιδεύτηκε στην ειδική αγωγή και ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία μέσω του παιχνιδιού για παιδιά και ενήλικες στο ΑΘΥΡΜΑ. Είναι μέλος της ΠΕΠΔΕ. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και υπήρξε στο βασικό πυρήνα της «Πειραματικής Σκηνής», του Εθνικού Θεάτρου παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το 2003 εντάσσεται στην ομάδα «Πράσσειν Άλογα», της Ε. Καποκάκη. Το 2004 συνεργάζεται με το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο», και επεξεργάζεται δραματουργικά το παραμύθι της παράστασης «Κανέλα και Δυοσμαράκι». Κάνει θεατρικό παιχνίδι στα παιδιά του «Πανευοϊκού Συλλόγου ‘Ανθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός» στη Χαλκίδα.

Συνεργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια με το κέντρο Ημέρας για αυτιστικά και ψυχωσικά παιδιά «Λιθαράκι» του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής. Είναι συντονίστρια της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του Very special Arts Hellas.

Έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωτισμένες σειρές. Συνεργάζεται με το κέντρο ειδικών θεραπειών ‘’Ταξίδι στην ανάπτυξη’’. Διδάσκει θέατρο με τεχνικές παιγνιοθεραπείας στο εκπαιδευτικό και ψυχοθεραπευτικό κέντρο δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας το ΕΡΜΑ.

‘Αρθρογραφεί στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Καθημερινής στη στήλη Αυτό που Αισθάνομαι. Σκηνοθέτησε και έπαιξε στο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη ‘’Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα’’. Είναι ιδρυτικό μέλος του ψυχοκοινωνικού χώρου το Νήμα όπου χρησιμοποιείται το παιχνίδι και το θέατρο ως μέσο ψυχοθεραπείας και ψυχοεκπαίδευσης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

©2021 ART-COM

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?