Η ομάδα εικαστικών λειτουργεί σταθερά από το 1994 και αποτελείται από μέλη με και χωρίς αναπηρία.

Το εργαστήρι ζωγραφικής φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τεχνικές ζωγραφικής, να δοκιμάσουν τρόπους γραφής, να πειραματιστούν με διάφορα εκφραστικά μέσα και να δουν το περιβάλλον τους μέσα από την εικαστική γλώσσα. Καθοδηγούνται από εικαστικό σε διάφορες πρωτότυπες τεχνικές και ποικίλα υλικά, όπως μολύβια, μελάνια, κάρβουνα, ξυλομπογιές, παστέλ, ακρυλικά, κολάζ, στάμπες, στένσιλ κ.ά. Με την συνεχή εναλλαγή των τεχνικών και υλικών, το ενδιαφέρον της ομάδας ανανεώνεται και παράλληλα στην πορεία των χρόνων έχει συγκεντρωθεί ένα πλουσιότατο δειγματολόγιο έμπνευσης και καλής εφαρμογής, τόσο από μέρους των εκάστοτε εικαστικών εκπαιδευτών όσο και των μελών της ομάδας.

Στο πλούσιο ενεργητικό της ομάδας εικαστικών περιλαμβάνεται η διοργάνωση εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανοιχτών βιωματικών εργαστήριων, εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, κατασκευής σκηνικών και θεατρικών αντικειμένων, σχεδιασμού γραφικών σε ντοκιμαντέρ και βίντεο.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, σκηνογράφου Νίκου Κόνιαρη.

Νίκος Κόνιαρης

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι της Ρένας Παπασπύρου και σκηνογραφία με τον Γιώργο Ζιάκα. Παρακολούθησε μαθήματα ως ακροατής στις Σχολές Καλών Τεχνών της Μαδρίτης και της Στουτγκάρδης, καθώς επίσης και το σεμινάριο της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη.

Υπήρξε υπεύθυνος του θεάτρου «Εμπρός» και σκηνογράφος της θεατρικής ομάδας «ΟΜΜΑ studio». Συνεχίζει να εργάζεται ως σκηνογράφος σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες.Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το «Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης» και συνεχίζει με το «VSA Hellas» και το “Merso artschool”.

Εργάστηκε ως «animator» για την ταινία πολωνικής παραγωγής «Loving Vincent» της «Brekthru Films».

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Καταχωρήσεις έργων του υπάρχουν σε εκδόσεις.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

©2021 ART-COM

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?