Η ομάδα εικαστικών λειτουργεί σταθερά από το 1994 και αποτελείται από μέλη με και χωρίς αναπηρία.

Το εργαστήρι ζωγραφικής φιλοδοξεί να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τεχνικές ζωγραφικής, να δοκιμάσουν τρόπους γραφής, να πειραματιστούν με διάφορα εκφραστικά μέσα και να δουν το περιβάλλον τους μέσα από την εικαστική γλώσσα. Καθοδηγούνται από εικαστικό σε διάφορες πρωτότυπες τεχνικές και ποικίλα υλικά, όπως μολύβια, μελάνια, κάρβουνα, ξυλομπογιές, παστέλ, ακρυλικά, κολάζ, στάμπες, στένσιλ κ.ά. Με την συνεχή εναλλαγή των τεχνικών και υλικών, το ενδιαφέρον της ομάδας ανανεώνεται και παράλληλα στην πορεία των χρόνων έχει συγκεντρωθεί ένα πλουσιότατο δειγματολόγιο έμπνευσης και καλής εφαρμογής, τόσο από μέρους των εκάστοτε εικαστικών εκπαιδευτών όσο και των μελών της ομάδας.

Στο πλούσιο ενεργητικό της ομάδας εικαστικών περιλαμβάνεται η διοργάνωση εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανοιχτών βιωματικών εργαστήριων, εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, κατασκευής σκηνικών και θεατρικών αντικειμένων, σχεδιασμού γραφικών σε ντοκιμαντέρ και βίντεο.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, σκηνογράφου Νίκου Κόνιαρη.

Νίκος Κόνιαρης

Ο Νίκος Κόνιαρης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι της Ρένας Παπασπύρου και σκηνογραφία με το Γιώργο Ζιάκα. Παρακολούθησε μαθήματα ως ακροατής στις Σχολές Καλών Τεχνών της Μαδρίτης και της Στουτγάρδης, καθώς επίσης και το σεμινάριο της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη.

Υπήρξε υπεύθυνος του θεάτρου «Εμπρός». Ήταν σκηνογράφος της θεατρικής ομάδας «ΟΜΜΑ studio” για σειρά ετών. Συνεχίζει να δουλεύει σαν σκηνογράφος σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Επίσης, έχει κάνει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής το 2001 , το 2002, το 2013, το 2015 και το 2019 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Μεταξύ άλλων συνεργάζεται με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με την ARTOGETHER (πρώην VSA Hellas) και το Merso artschool. Εργάστηκε ως ζωγράφος- animator για την ταινία (υποψήφια για Oscar καλύτερης animation ταινίας 2018) “Loving Vincent” των Dorota Kobiela και Hugh Welchman.

Το 2019 ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» της Artogether- Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, στο Ιστορικό Αρχείο και σε τέσσερα Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Καταχωρήσεις έργων του υπάρχουν σε εκδόσεις. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης και στην Πινακοθήκη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης».

ΔΡΑΣΕΙΣ

+

«Ποια είναι η Honorine Platzer;»

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?