Η ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Συνίσταται από ενήλικες με σχετική εμπειρία στον χορό, με ή χωρίς αναπηρία. Από τον Δεκέμβριο του 2004 η ομάδα λειτουργεί στο χώρο του θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στόχος της ομάδας είναι η διερεύνηση των εργαλείων του αυτοσχεδιασμού και της στιγμιαίας σύνθεσης (instant composition), εκκινώντας από τη διαφορετικότητα των σωμάτων και την ανάπτυξη της ομαδικότητας μέσα από τη σύνδεση των ατομικοτήτων. Οι χορευτές /τριες εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κινηθεί το σώμα τους, ατομικά και συλλογικά, παίζουν με το χώρο, τις δυναμικές και τις ποιότητες της κίνησης, διευρύνουν τη φαντασία τους, σχετίζονται με τα άλλα σώματα και δημιουργούν μαζί μια νέα αντίληψη του τί είναι το «σώμα που χορεύει».

Στο πλούσιο ενεργητικό της ομάδας περιλαμβάνονται πλήθος παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, συμμετοχές σε φεστιβάλ, ανοιχτά μαθήματα, ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, αυτοσχεδιαστικά δρώμενα, σε σχολεία, πλατείες και χώρους τέχνης.

Λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση υπό την καθοδήγηση της χορεύτριας και χορογράφου Κατερίνας Γεβετζή.

Κατερίνα Γεβετζή

Η Κατερίνα Γεβετζή γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Αθήνα, στη σχολή ” Νίκη Κονταξάκη”, καθώς και Κλασική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2010 έγινε δεκτή στο 3ο έτος της σχολής SEAD (Salzburg’s Experimental Academy of Dance) στην Αυστρία, όπου συνέχισε τις σπουδές της πάνω στον σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και το ρεπερτόριο διεθνών ομάδων σύγχρονου χορού.

Το 2011 πήρε υποτροφία από το SEAD και ξεκίνησε να διδάσκει σύγχρονο χορό στα ερασιτεχνικά τμήματα της σχολής. Συνέχισε να διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Βιέννη ως το 2015.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί σε Αυστρία, Γερμανία και Ελλάδα με τις εξής ομάδες/χορογράφους:

 • Transitheart Productions Dance Company (AT),
 • Flowmotion Dance Company (AT),
 • Mara Kurotschka (DE),
 • Eleonore Valerie (BG),
 • Αθανασία Κανελλοπούλου (GR),
 • Yelpdance.co (GR),
 • Luna Park (GR).

Σήμερα εργάζεται ως χορεύτρια στην Αθήνα και διδάσκει σύχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και μουσικοκινητική αγωγή συστήματος Carl Orf.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

+

«Ποια είναι η Honorine Platzer;»

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

  Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

  Log in with your credentials

  Forgot your details?