Ολοκληρώθηκαν εχθές 18 Απριλίου 2021 τα γυρίσματα για τη δράση «Ποια είναι η Honorine Platzer;»

Οι συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές μας ομάδες (Μουσικοθεατρική, Θεατρικού παιχνιδιού, Εικαστικών και Κινητικού αυτοσχεδιασμού) έδωσαν τη δική τους συλλογική απάντηση στο ερώτημα «Ποια είναι η Honorine Platzer;».

Η Honorine Platzer είναι το όνομα της εικονιζόμενης γυναίκας στον πίνακα του διάσημου καλλιτέχνη με αναπηρία Toulouse-Lautrec «Γυναίκα στον κήπο του κυρίου Forest», ο οποίος βρίσκεται στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Ο ζωγράφος την έχει ζωγραφίσει άλλη μία φορά, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για εκείνην πλην του ονόματός της και της μορφής της, όπως αποδόθηκε από τον ζωγράφο.

Αυτό το μυστήριο κλήθηκαν να εξερευνήσουν οι συμπεριληπτικές καλλιτεχνικές ομάδες της ARTOGETHER σε μια σειρά εργαστηρίων, η καθεμιά με τα δικά της εργαλεία, με στόχο να το ερμηνεύσουν με τα δικά τους μάτια συνθέτοντας νέες ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο.

Όλες οι δραματοποιημένες ιστορίες και τα καλλιτεχνικά παράγωγά τους θα ενσωματωθούν σε ένα βίντεο από τον Αλέξανδρο Χαντζή και τον Βαγγέλη Λάϊνα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση και δημιουργική επαφή ατόμων με και χωρίς αναπηρία με την μοντέρνα τέχνη, η ανάδειξη θετικών παραδειγμάτων ατόμων με αναπηρία στην ιστορία της τέχνης και στην τέχνη ως μέσου έκφρασης, καθώς και η σύνδεση της εικαστικής με τις παραστατικές τέχνες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές για το πάθος τους και το άρτιο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα δε λαμβάνοντας υπόψη τις τόσο δυσμενείς συνθήκες στις οποίες εργάστηκαν.

Η δράση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι πρόβες και τα γυρίσματα έγιναν με την άδεια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε κι εσείς ποια είναι η μυστηριώδης Honorine Platzer…

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?