Η ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην Very Special Arts Hellas) προσκαλεί ενήλικες καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός».

Τα μέλη της ομάδας που θα σχηματιστεί θα συμμετέχουν σε τρεις κύκλους εργαστηρίων: δύο εργαστήρια εικαστικών και ένα εργαστήριο επιμέλειας έκθεσης. Το πρώτο εργαστήριο θα διεξαχθεί από την Άννα Τσουλούφη-Λάγιου, εικαστικό και εκπαιδευτικό ειδικευμένη στην τέχνη στον δημόσιο χώρο. Το δεύτερο εργαστήριο θα διεξαχθεί από τον Νίκο Κόνιαρη, εικαστικό και σκηνογράφο με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία εικαστικών σε άτομα με αναπηρία.

Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργική συνεργασία καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία σε καλλιτεχνικές πρακτικές από και στον δημόσιο χώρο (public arts) και η προώθηση και ορατότητα του συμπεριληπτικού καλλιτεχνικού έργου.

Καρπός των εργαστηρίων θα είναι η δημιουργία ατομικών ή συλλογικών έργων, που θα προορίζονται για τον δημόσιο χώρο και η παρουσίαση τους το φθινόπωρο του 2022 στο κοινό.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» και υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Πληροφορίες:

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Τα μέλη της ομάδας, θα πρέπει να αφιερώσουν 2-3 ώρες ενασχόλησης (παρακολούθησης και μελέτης) εβδομαδιαίως.

Τα εργαστήρια θα διεξάγονται κάθε Τρίτη απόγευμα.

Διάρκεια εικαστικών εργαστηρίων μέσα Φεβρουαρίου έως τέλη Ιουνίου 2022 και εργαστηρίου επιμέλειας φθινόπωρο του 2022.

Κύρια τοποθεσία εργαστηρίων: Έδρα ARTOGETHER Ζωγράφου

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

Εισηγήτρια εργαστηρίου εικαστικών : Άννα Τσουλούφη-Λάγιου

Εισηγητής εργαστηρίου εικαστικών Νίκος Κόνιαρης

Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μας ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα και ένα κείμενο πρόθεσης (έως 200 λέξεις) αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@artoget.gr έως τις 09/02/22

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?