H ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία (πρώην VSA Hellas), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), εγκαινιάζει την Παρασκευή 6 Μαρτίου (ώρα 19:30) την περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 13 Μαρτίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00
Είσοδος ελεύθερη
Για άτομα με κινητικά προβλήματα και χρήστες αμαξιδίων η πρόσβαση γίνεται από τη Νότια Πύλη κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο.

Η ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού της ARTOGETHER πλαισιώνει την έκθεση με την παράσταση «Ουπς! Ένας καθρέφτης μες στη σκιά!» το Σάββατο 7 Μαρτίου (ώρα 19:30) στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Ιωαννιτών «Δημ. Χατζής».

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση αποτελεί καρπό του ομώνυμου διετούς προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και υποστηρίζεται από το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στην Αθήνα, στη συνέχεια «ταξίδεψε» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο και μετά το Μουσείο Αργυροτεχνίας και τα Ιωάννινα, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη) και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος).

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κόνιαρης, Σοφία Χρυσαφοπούλου

 

Η παράσταση της Ομάδας θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER «Ουπς! Ένας καθρέφτης μες στην σκιά» το Σάββατο 8/3 (19:30)

Σε όλους τους επιλεγμένους σταθμούς της, η έκθεση πλαισιώνεται από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της ARTOGETHER και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία. Συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων, το Σάββατο 7 Μαρτίου (ώρα 19:30) η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER θα παρουσιάσει την παράσταση «Ουπς! Ένας καθρέφτης μες στην σκιά» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Δήμου Ιωαννιτών «Δημ. Χατζής».

Ένας πρίγκιπας χάνει αιφνίδια τη σκιά του και εγκαταλείπει το βασίλειο. Όλοι λησμονούν την προσφορά του και τον θεωρούν υπεύθυνο για αυτήν την απώλεια. Τον εγκαταλείπουν και οι γονείς του. Ο πρίγκιπας χάνεται στο δάσος. Μόνο η αδερφή του μέσα από μια υπερβατική επίπονη αναζήτηση τον ξαναβρίσκει παίρνοντας πίσω τη σκιά του από το παράξενο κορίτσι που του την πήρε! Το φως έρχεται διαπερνώντας επίδοξα το σκοτάδι… Ένα παραμύθι που μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της κενωτικής αγάπης και της αληθινής υπέρβασης του εαυτού… Η παράσταση στολίζεται από αντιθετικές συνθέσεις φωτός και σκοταδιού των: Schnittche, Philip Glass, Ξύλινα Σπαθιά, Κυπουργού, Parov Stelar, Σταύρου Λάντσια.

 

Η ομάδα θεατρικού παιχνιδιού της ARTOGETHER λειτουργεί από το 2008 για νέους με αναπηρία. Εφαρμόζει ένα ελεύθερο πρόγραμμα μεταξύ θεατρικής έκφρασης, αφήγησης, κίνησης, αλλά και ζωγραφικής. Όταν κάποιες ιδέες και ασκήσεις ωριμάσουν και ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα της ομάδας, οι συναντήσεις καταλήγουν στη διαμόρφωση της παράστασης.

 

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία-Μουσική επιμέλεια: Αριστέα Κοντραφούρη
Κινησιολογία – Χορογραφία: Τριανταφυλλένια Κοσμίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Γιαννούδη, Ελένη Γιαννούδη
Επεξεργασία ήχου: Νίκος Κριτσέλης
Επιμέλεια ήχου – φωτογραφία: Γιάννης Πουλημένος

Παίζουν: Παναγιώτης Αντώνης, Ντέμη Γιάσσα, Ματίνα Θεοδωρακοπούλου, Ορέστης Ιωαννίδης, Μαρία Κόκου, Μαρία Κουτμάνη, Μαρία Ειρήνη Λαμπροπούλου, Σοφία Λάμπρου, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, Ιωάννα Σταυρακάκη

 

Βιωματικό εργαστήρι την Κυριακή 8/3

Την Κυριακή 8 Μαρτίου (ώρα 11:00) η Αριστέα Κοντραφούρη με την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού θα διοργανώσει βιωματικό εργαστήρι στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, θα γνωρίσουν την ιστορία και τους ήρωες του παραμυθιού, στο οποίο έχει βασιστεί η παράσταση. (Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαραίτητη η κράτηση στο τηλ: 210 7710847 ή στο email info@artoget.gr).

Η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν.

Την έκθεση συνοδεύει το συλλεκτικό λεύκωμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», το οποίο εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στις σελίδες του αποτυπώνονται τα έργα, τα χειρόγραφα και οι σκέψεις των δημιουργών.

Συντονισμός προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη, Σταυρούλα Σουλοπούλου

 

 

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?