Πρόσωπα και προσωπικότητες, προσωπικότητες και πρόσωπα.

Καλλιτεχνική Αφίσα – Έκθεση- Πρόγραμμα Εξεύρεσης Πόρων

162 επώνυμοι Έλληνες από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο έγιναν δημιουργοί ενός πρωτότυπου έργου τέχνης.

162 μάσκες ζωγραφισμένες και στολισμένες με τέχνη, φαντασία και έμπνευση επισφράγισαν μία προσπάθεια που ξεκίνησε με μία παράξενη ιδέα και μία ελπίδα, που έμοιαζε σχεδόν ανέφικτη.

Πόσοι από τους πολυάσχολους καλλιτέχνες, συγγραφείς ή πολιτικούς του τόπου μας θα έδιναν χρόνο για να ζωγραφίσουν μία μάσκα;

Ποιοι θα καταλάβαιναν την έννοια της μάσκας;

Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη, η ανταπόκριση περιορισμένη και απογοητευτική. Ξαφνικά όμως σαν ένα κύμα που μαζεύει δύναμη όσο προχωρεί, η ιδέα άρχισε να βρίσκει απήχηση. Όλο και περισσότεροι επώνυμοι Έλληνες δέχονταν με ενθουσιασμό να λάβουν μέρος. Οι μάσκες κατέφθαναν η μία μετά την άλλη όλες διαφορετικές, η μία πιο ωραία από την άλλη.

Γιατί τέτοια ανταπόκριση; Τι σήμαινε για τον κάθε δημιουργό η προσπάθεια αυτή; Τι σήμαινε για εμάς που τις βλέπαμε τελειωμένες;

Αυτά είναι ερωτήματα πολύ σημαντικά που ίσως να μην απαντηθούν ποτέ.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η VSA Hellas απέκτησε 162 εκλεκτούς φίλους, που με τον τρόπο αυτό έδειξαν την πίστη τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτουν οι άνθρωποι με αναπηρίες.

Επίσης πιστεύουμε ότι αποδείξαμε με το πρόγραμμα αυτό ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του την ανάγκη της καλλιτεχνικής δημιουργίας που χρειάζεται μία μικρή ενθάρρυνση για να εκφραστεί.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Οι 162 μάσκες εξετέθησαν στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος στον Πειραιά, στην Γκαλερί Bosch και στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών.

Ο πλειστηριασμός έγινε τον Μάιο 1992 στην Αίθουσα Συλλόγου Γλυπτών του Ωδείου Αθηνών. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και παραβρέθηκαν πάνω από 300 αγοραστές. Από την πώληση ο φορέας εισέπραξε το σημαντικό ποσό των 8.500.000 δραχμών. Με τους πόρους αυτούς απέκτησε τον ιδιόκτητο χώρο στην οδό Δάφνης 8, Ζωγράφου.

Η θαυμάσια αφίσα με τις 162 μάσκες ακόμα στολίζει πολλούς χώρους της Αθήνας και θυμίζει την τόσο πρωτότυπη και επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?