ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΕΚΤΟΣ» ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!

Η έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή  6 Νοεμβρίου (12:00-18:00) στην πλατεία Άνοιξη, Ζωγράφου αναβάλλεται εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, καιρού επιτρέποντος.

 

Στο πλαίσιο της δράσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» υλοποιήθηκαν εργαστήρια εικαστικών με και χωρίς αναπηρία με αντικείμενο τις καλλιτεχνικές πρακτικές από́ και στον δημόσιο χώρο (public arts). Συγκεκριμένα, η ομάδα επισκέφτηκε και παρατήρησε την πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), συνομίλησε με τους κατοίκους, εμπνεύστηκε και υλοποίησε εικαστικές εφήμερες παρεμβάσεις που προορίζονταν για την υλοποίηση μιας υπαίθριας έκθεσης.

Επειδή η πλατεία δεν υπάρχει πια, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής στάσης του μετρό, η έκθεση μεταφέρεται σε μια κοντινή πλατεία. Ο στόχος, ωστόσο, παραμένει ίδιος. Η ομάδα καλεί τους κατοίκους και το κοινό να επανοικειοπηθούν τον δημόσιο χώρο μέσω της τέχνης και να οραματιστούν τόπους που τους συμπεριλαμβάνουν όλους/ες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υλοποιηθούν δράσεις γύρω από τα εκθέματα, ελεύθερες για το κοινό.

Η δράση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη εκτός» πραγματοποιείται χάρη στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τον φιλανθρωπικό αγώνα 2021 SNF Nostos Run του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ο οποίος υλοποιείται με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

🎟 Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Υπεύθυνοι εικαστικών εργαστηρίων: Νίκος Κόνιαρης & Άννα Τσουλούφη-Λάγιου
Εικαστικοί: Ελπίδα Αντωνοπούλου, Σταυρούλα Γαλάνη, Φανή Γεωργακοπούλου , Μάγδα Καραμπουρνιώτη, Αλεξάνδρα Κοράκη, Ειρήνη Λιάσκου, Μαρία Μηλιώτη, Σοφία Παπανικολάου, Σαπφώ Σαράντου, Κατερίνα Σκόρδου
Σχεδιασμός αφίσας: Μυρτώ Στέλιου
Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

©2024 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?