Το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» προβάλλεται για πρώτη φορά την Παρασκευή 8 Απριλίου (18:30), στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια).

Το ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή, αποτελεί καρπό του ομώνυμου προγράμματος, που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος  «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», που έχει ως στόχο την προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη καλλιτεχνική συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν ένα συλλεκτικό λεύκωμα και μία έκθεση η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Σπάρτη στα αντίστοιχα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει αυτό το πλούσιο ταξίδι μέσα από συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος και βαθαίνει τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες, αυτή τη φορά με τη δια ζώσης συνάντηση και συζήτησή δύο ζευγαριών. Συγκεκριμένα, ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Καταγάς με τον  λογοτέχνη κ. Βασίλη Βασιλικό, καθώς και η γλύπτρια κ. Γεωργία Γερογιάννη με τον  λογοτέχνη κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο συναντιούνται για πρώτη φορά από κοντά, συνομιλούν γύρω από την καλλιτεχνική τους συνάντηση μέσω του προγράμματος, το πώς εξέλαβαν ο ένας το έργο του άλλου και αναπτύσσουν τον διάλογό τους ελεύθερα, αποδεικνύοντας πως η τέχνη είναι δίαυλος επικοινωνίας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Πληροφορίες:

Είσοδος δωρεάν

Προσβασιμότητα

Ο χώρος και η εκδήλωση είναι πλήρως προσβάσιμα.

Παρεχόμενες υπηρεσίες: Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικοί Υπότιτλοι για άτομα κωφά και βαρήκοα (ΥΚΒ) και Ακουστική Περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας-Color correction: Βαγγέλης Λαΐνας
Ηχοληψία: Θεόφιλος Μποτονάκης
Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Ρενέ Μόλχο, Παντελής Παντελόγλου, Neaniko Plano Subtitles
Ακουστική Περιγραφή: Liminal Access, Σενάριο ΑΠ: Κερασία Μιχαλοπούλου, Αφήγηση ΑΠ: Χρήστος Θάνος, Ηχογράφηση ΑΠ: Basement Productions
Συντονίστρια παραγωγής ντοκιμαντέρ: Μαριλένα Κουκούλη

 

Μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του ατόμων άνω των 18 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης. Η είσοδος ατόμων 4-17 ετών, γίνεται κι εναλλακτικά: εφόσον επιδείξουν στα ταμεία αρνητικό αποτέλεσμα self-test COVID (που έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 24 ωρών). Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

©2023 ART-COM

Επικοινωνία

    Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

    Log in with your credentials

    Forgot your details?